Friday, 23 November 2012

Cantik, Sihat dan Anggun Bersama Vitamin E Shaklee

Perbezaan dan Kelebihan Vitamin E Shaklee

Vitamin E Shaklee is very special one..nk tahu kenapa??? Sebab sekarang ni VitaminE Shaklee adalah ada selenium & grape seeds extract..lagi cun!!! Jom kita share sama-sama kebaikan & kelebihan Vitamin E ini..
 
1. cer tengok kt belakang botol vitamin E tu..ada tulis 'd alpha tocopherol' yang mana tanda 'd' bermaksud ianya semulajadi. Jika terdapat vitamin yang tertulis tanda 'dl', maksudnya vitamin itu adalah sintetik / buatan.

Kenapa kita perlu Vitamin E semulajadi??? Kerana, kadar penyerapan adalah lebih baik sekurang-kurangnya 2 kali ganda berbanding vitamin E buatan / sintetik.


2. Vitamin E Complex mengandungi vitamin E (d alpha tocopherol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapkan lagi fungsi vitamin E.


3. Setiap kapsul gel lembut memberikan:-
  • 400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
  • membantu dalam memelihara kesihatan yang baik

4. Vitamin E terbaru dari SHAKLEE telah diperbaharui dengan tambahan grape seeds extract yang mana 20 kali lebih berkuasa dari Vitamin E dan 50 kali berkuasa dari vitamin C.


Manfaat Utama jika mengamalkan Vitamin E

Dah tahu tentang kelebihan dan perbezaan Vitamin E, apa kata kita kongsi pula manfaat utama jika kita mengamalkan Vitamin E dalam diet kita:-

  • Melindungi jantung - Pengambilan harian 800IU vitamin e untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolesterol HDL (kolesterol baik), mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet melekat ke dinding artery, menghalang haemolitik anaemia, penyakit jantung dan lain lain lagi.
  • Mempertingkatkan kemampuan reproduktif - kajian pada tahun 1924, mendapati Vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600-800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
  • Anti Penuaan - 1 capsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus,parut, akne dan buntik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit, dan ton muka, dada dan otot peha.
  • Memperbaiki parut, bengkak dan ulser. Boleh di kenakan terus pada luka untuk menghilangkan parut
  • Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula

Tanda-tanda dan Simptom-simptom kekurangan Vitamin E
Anda ingin memiliki Natural Vitamin E and Selenium with Grape Seeds Extract mengandungi 120 kapsul yang tahan selama 4 bulan dengan pelaburan yang paling JIMAT dan BERBALOI-BALOI sebab HARGA yang saya tawarkan adalah MAMPU MILIK. Jadi anda boleh hubungi saya:

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :-)

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.