Friday, 7 December 2012

Info Produk : Perbezaan dan Keistimewaan Collagen Powder Shaklee

Hai semua reader blog tersayang.

Salam Jumaat penghulu segala hari. Hari ni Sisyat nak share berkaitan keistimewaan dan perbezaan kolagen SHAKLEE..


Makanan tambahan yang berunsurkan kolagen sangat menjadi rebutan dan sering menjadi pilihan para golongan yang sangat menjaga kencantikan dan kesihatan diri.

Pelbagai makanan tambahan kolagen yang ada di pasaran dunia sebenarnya. Di Malaysia pun telah berlaku lambakan yang banyak makanan tambahan kolagen ni.

Walaupun sudah semakin banyak pilihan makanan yang berunsurkan kolagen ini, kita tetap perlu memilih dan manggunakan produk yang terbaik demi kesihatan dan kecantikan yang berkualiti.


Keistimewaan Collagen Powder Shaklee (SCP)

Collagen Powder Shaklee merupakan salah satu produk yang sering menjadi rebutan para pengguna.

Ini kerana SHAKLEE menjadikan sisik ikan merah sebagai formula istimewanya.

Ikan merah merupakan ikan laut dalam yang boleh hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5,000 meter. Di bawah keadaan laut yang bertekanan tinggi, ia adalah sukar bagi ikan  biasa untuk hidup.
 
Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Ini menjadikan ia sumber kolagen yang sangat lasak. 


Ciri-Ciri Istimewa Ikan Merah Laut Dalam

Ciri-ciri ikan merah juga menjadikan ikan ini sebagai faktor utama untuk collagen ini:- 
 • Sangat lasak dan elastik 
 • Kepaduan sel yang sangat tinggi 
 • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan 
Jisim molekul yang sangat rendah untuk penyerapan unggul collagen ke dalam badan dan kulit.

Cuba kita tengaok gambar di atas, bilangan asid amino dalam molekul biasa (300,000 dalton) Sangat besar dan sukar diserap oleh tubuh.

Ianya bukan tidak diserap langsung tetapi daripada 100% mungkin yang sampai ke dalam sistem cuma beberapa persen (%) sahaja, secara mudahnya kurang dari 100%.

Berbeza dengan Collagen Powder Shaklee, bilangan asid amino cuma 1000 dalton dan ini memudahkan penyerapan ke dalam sistem badan yang dikatakan sebagai penyerapan unggul. 

Jadi tiada yang terbazir dan kesannya akan dapat dirasai lebih cepat! Sebab tulah Shaklee Collagen Powder sangat istimewa berbanding kolagen lain dipasaran.


Fungsi setiap bahan utama Shaklee Collagen Powder

1. Kolagen dari Sisik Ikan Merah 
 • Sisik Ikan Merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan 

2. Ekstrak biji Camellia japonica 
 • Biji Camellia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas 

3. Ekstrak Pfaffia 
 • Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camilla japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. 
 • Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin 

4. Elastin dari kolagen ikan 
 • Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik.
 • Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik

5. Vitamin C & Vitamin B 
 • Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita 
 • Vitamin B turut serta dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel 

6. Ekstrak Kekerang 
 • Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting didalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata 

7. Lactobacillus acidophilus 
 • Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen 

Sekiranya anda berminat dan ingin mencuba produk promosi Shaklee, anda boleh hubungi kami di talian 019-397 9157 untuk maklumat lanjut dan tempahan ataupun klik sahaja button Whats App di bawah sebelah kiri blog.

Your Bestie:
Hayati Suki (SisYat)
Pengedar Sah Shaklee
019-397 9157
COD Kapar / Klang
Pengeposan ke seluruh Malaysia dan luar negara

2 comments:

Terima kasih atas komen anda :-)

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.