Sunday, 17 February 2013

Info Produk : Chewable Vita-C Plus Shaklee


Sekarang ni semua dok berebut untuk dapatkan Chewable Vita-C 100mg pulak sebagai ganti vit C 500mg... sekarang ni lagi BEST..sebab satu botol da ada 300bj berbanding sebelum ni cuma 90bj.. lagi berbaloi2...

Dalam vitamin C ni ada Bioflavanoids Complex dan Rose Hips...ni dia 2 kandungan utama Vita C laaa..kalo rajin sila laa belek2 kat botol yek darlingsssss... bukan setakat vit C yang ni tapi juga Vita-C Plus 500mg....


Apa yang dimaksudkan Bioflavanoids Complex?

Bioflavonoids merupakan satu kumpulan sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi yang bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan antioksidan. Mereka mempamerkan pelbagai aktiviti biologi, terutamanya untuk sifat antioksidan berkuasa mereka. 

Bioflavonoids bekerja dengan antioksidan lain untuk menawarkan satu sistem perlindungan. Banyak kajian telah menunjukkan peranan yang unik dalam melindungi vitamin C daripada pengoksidaan dalam badan, dengan itu membolehkan badan untuk mendapat lebih banyak manfaat daripada vitamin C.

Bioflavonoids hadir dalam semua produk makanan tambahan dan botani. Malah, banyak herba memerlukan tindakan kuratif mereka untuk bioflavonoids yang terkandung di dalamnya. Selain kesan antioksidan yang penting, bioflavonoids membantu badan mengekalkan kesihatan dan fungsi dalam banyak cara. Mereka telah menunjukkan kepada anti-mutagenik, anti-karsinogenik, anti-penuaan, dan menggalakkan struktur dan fungsi dalam sistem peredaran.

So, vitamin C tanpa ada Bioflavonoids di dalamnya tidaklah begitu menyerap dan memberikan kesan pada anda...jadi, sebelum anda memilih untuk mengambil vitamin C, sila pastikan ada kandungan bioflavonoids..lagi senang dan selamat, PILIH JELAH VITAMIN C SHAKLEE NI...lagi berkesan!!!!

Apa dikatakan Rose Hips ni? 


Ni laaa dia rupa Rose Hips. 

Rose Hips juga dikenali sebagai mawar kamit atau rose Hep, adalah buah rose yang biasanya adalah merah-oren, tetapi antara dari ungu gelap hitam dalam sesetengah spesies. Rose Hip mula terbentuk selepas pendebungaan berjaya di musim bunga atau awal musim panas, dan masak pada akhir musim panas melalui musim luruh.

Rose hip digunakan untuk tisanes, jem, jeli, sirap, sup, minuman, pai, roti, wain, dan marmalade. Mereka juga boleh dimakan mentah, seperti beri, jika penjagaan digunakan untuk mengelakkan bulu dalam buah. 

Merupakan salah satu tumbuhan yang kaya dengan vitamin C yang tinggi, dengan kira-kira 1700 ¨ C2000 mg setiap 100 g dalam produk kering. 

RP-HPLC ROSE HIPS segar dan beberapa produk yang boleh didapati secara komersial mendedahkan pelbagai kandungan asid L-askorbik, antara ,03-1,3%. 

  • Rose hip mengandungi vitamin C, D dan E, asid lemak dan antioksidan flavonoid. 
  • Rose hip serbuk adalah ubat untuk artritis reumatoid. 
  • Rose hips itu mempunyai nilai-nilai antioksidan yang jauh melebihi beri lain seperti blueberry 
Sebagai ubat herba, disebabkan dengan keupayaan untuk mencegah jangkitan pundi kencing, dan membantu dalam merawat pening dan sakit kepala. Rose hip juga biasa digunakan luaran dalam bentuk minyak untuk mengembalikan kemantapan kulit oleh tisu berkhasiat dan astringing. 

Dibancuh ke dalam air secara rebusan, boleh juga digunakan untuk merawat sembelit. 

Rose hip digunakan untuk membantu mencegah selsema dan influenza. 

Untuk keterangan lanjut...untuk yang berminat, boleh SMS or Whats App pada saya... FREE konsultasi untuk anda... 

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID:866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: hayatisuki84@gmail.com

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :-)

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.