Monday, 16 September 2013

Tips Kecantikan ~ 4 Kaedah Mengecilkan Liang Roma

Tipulah, tiada siapa yang mahu mencantikkan wajah mereka masing-masing. Masalah liang roma yang terbuka turut menjadikan muka menjadi kusam. Apakah rahsia untuk mengecilkan liang pori ini?

Untuk memiliki kulit yang cantik kita harus menjaga kulit supaya kulit bersih terlebih dahulu. Adakah anda, pembaca memiliki liang roma yang terbuka? Maksudnya pori-pori wajah kelihatan macam lubang-lubang besar.


Jadi, untuk kecantikan dan kesihatan kulit, sila amalkan tips berikut. yat suka bermasker dan berscrub tapi yat tidak pernah membeli masker dan scrub di pasaran. yat hanya menggunakan vitamin-vitamin Shaklee yang yat makan je...heheheh...

Untuk masker, yat amalkan dua kali seminggu dan scrub juga dua kali seminggu. Masker yat buat menggunakan ESP bersama yogurt dan juga Vit E. Kalau scrub pula, yat hanya sentalkan segala kekotoran dan sel kulit mati dengan biji-biji anggur didalam vitamin E. Sental secara lembut...heheheh 

Alhamdulillah, liang pori semakin kurang kelihatan dan white head / black head juga berkurangan. Suka sangat sebab menjimatkan dan bole 'home-spa' bersama Cinta Hati..hehee
 

Tips Kecantikan

1. Selepas anda mencuci muka, liang pori akan terbuka untuk seketika. Pada waktu ini, sapukan penyegar (toner) pada wajah menggunakan tisu muka. Pilih penyegar yang berunsurkan ’sejuk’ atau yang bertindak sebagai pengecil liang roma (pore minimizer). Kebiasaannya, penyegar yang berasaskan mentimun adalah penyegar yang terbaik.

2. Pastikan anda ’scrub’ muka anda 2 atau 3 kali seminggu. Ini untuk membuang sel-sel kulit mati bagi mengelakkan ia berkumpul dan menjadi jerawat atau jeragat pada wajah kita. Pemilihan ’scrub’ juga amat penting. Pastikan anda membeli ’scrub’ muka yang mengandungi ‘micro-scrubber’ di dalam kandungan ’scrub’ tersebut kerana peranan ‘micro-scrubber’ amat penting dalam menanggalkan sel-sel kulit mati. Masa terbaik untuk melakukan ’scrub’ muka adalah pada waktu pagi selepas anda bangun dari tidur. Jadi, pada waktu ini, anda bukan mencuci muka menggunakan pencuci muka, sebaliknya menggunakan ’scrub’.

3. Setelah wajah anda dibersihkan dengan ’scrub’, pakai ‘topeng’ wajah untuk bertindak sebagai pengecil liang roma setelah melakukan ’scrubbing’. Topeng wajah terbaik ialah Pond’s Pore Care. Ia bertindak sebagai pengecil liang roma yang mempunyai ekstrak hazel dan pelembab. Ia juga bertindak sebagai pencuci muka dan juga ‘mask’. Pakai selama 8 minit dan kemudian bilas. Setelah pemakaian produk ini, anda akan merasakan kulit anda lebih halus dan liang roma lebih kecil.

4. Amalkan secara berdisiplin. Contohnya, cuci muka pada setiap pagi dan malam, sapukan penyegar selepas setiap kali mencuci muka, ’scrub’ muka setiap pagi Selasa dan Jumaat. Jika ada masa, selepas ’scrubbing’, terus pakaikan ‘mask’ muka atau anda juga boleh pakai pada waktu malam, sebelum tidur.
 
**********************************************

Da dapat tips ni kan??? Jadi apa lagi.. cepat-cepat amalkan.. Untuk kecantikan dan kejelitaan anda juga kan...heheheh
Selamat beramal semua..:-)

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :-)

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.