Sunday, 2 February 2014

Sijil Halal Shaklee 2014

Baru-baru ni ramai yang mempertikaikan tentang keHALALan Shaklee kan??? Setakat ini, Shaklee adalah product halal yang di sahkan oleh Islamic Service Of America (ISA). ISA pula salah satu badan yang diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Untuk pengetahuan semua yang masih ragu-ragu tentang HALALnya Shaklee ni. Produk Shaklee di hasilkan dan dibungkus di USA sebelum diimport ke Malaysia. Oleh sebab itu, setiap produk ini perlu disahkan HALAL oleh badan pengeluar sijil yang diiktiraf di negara masing-masing seperti JAKIM di Malaysia dan ISA serta INFANCA (IslamicFood and Nutrition Council of America) di Amerika Syarikat.

Justeru, untuk produk Shaklee ini, telah pun mendapat sijil halal yang sah daripada ISA, badan pengeluar sijil HALAL di Amerika Syarikat.Setiap tahun Shaklee akan mendapat sijil pengesahan halal daripada ISA sendiri. Untuk sijil halal 2013, sila rujuk SINI. Dan bagi tahun baru 2014, pihak Shaklee telah pun mendapat Sijil Halal Terkini.


Sebanyak 28 jenis produk Shaklee yang telah di iktiraf HALAL oleh ISA berdasarkan sijil ini.


"The proprietary formulation for the products referenced above has been analyzed from a point of view of ingredients which are considered HALAL as to Islamic food guidelines. The products are HALAL and suitable for sales, distribution, and human consumption by Muslim consumers"


Nak tahu apa kata JAKIM sendiri pula tak???? ni die..dari FB Page JAKIM..Semoga ini dapat membantu kita semua mendapat kepastian berhubung perkara ini ye... (^___*)

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :-)

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.