Monday, 19 May 2014

Vita-Lea Membantu Tingkatkan HB Rendah

Tekanan darah rendah atau HB rendah juga dikenali sebagai amenia. Selalunya wanita-wanita yang hamil mengaalami masalah amenia samada sepanjang kehamilan atau ketika di awal kehamilan.


Tahap Anemia


Bagi ibu-ibu yang menghadapi masalah HB rendah, sila jangan ambil ringan perkara ini ye. Pengambilan 2 biji Vita-Lea Iron Formula setiap hari secara konsisten, In Sha Allah dapat membantu mengatasi masalah HB rendah.

Kehamilan kedua ni pun yat amalkan 2 bj Vita-lea setiap hari disebabkan sejarah kehamilan pertama yang mengalami tekanan darah rendah yang terlampau.

Tips Tingkatkan HB dengan Vitamin Cadangan Untuk Kehamilan
  • Ambil 2 biji Vita-Lea Iron Formula setiap hari secara konsisten.
  • Pengambilan Vitalea Iron Formula (zat besi) bersama Vita C dapat membantu penyerapan zat besi dengan lebih optimum!
  • Elakan mengambil Vita-Lea Iron Formula (zat besi) bersama sumber kalsium / susu. Ini kerana kalsium mengganggu penyerapan zat besi yang maksimum.
  • Pengambilan asid folic (B Complex) akan membantu mengekalkan paras hemoglobin yang normal dalam badan.
Vitamin Cadangan Untuk Kehamilan Shaklee menepati kesemua tips di atas. Lengkap dengan keperluan yang diperlukan oleh badan ketika kehamilan.

Ini lah yang yat amalkan sepanjang kehamilan kedua ni. Alhamdulillah, terasa perbezaan dengan kehamilan pertama dulu. Badan rasa cergas, sihat dan yang penting tiada lagi lenguh-lenguh badan. Cuma masih menunggu result HB sahaja yang tak kunjung tiba.hihihi

Apa kata mereka???


Anda berminat dengan Vitamin Cadangan Untuk Kehamilan dari Shaklee.. lots of nutrition. Jangan lupa contact yat ye.

Untuk info dan order, jom laju-laju PM or Whats App yat ye.

Facebook: yat hayati
FB Fan Page: HayatiVitamin
SMS / Whats App: 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :-)

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.