Thursday, 8 November 2018

YOUTH Shaklee : Set Penjagaan Kulit Muka Bebas Bahan Kimia

Youth Shaklee: Adakah Produk Baru?


Jawapannya ialah YA. Youth Shaklee merupakan set penjagaan kulit wajah secara luaran yang lengkap untuk siang dan malam. Youth Shaklee diasaskan daripada bahan semulajadi dan bebas bahan kimia berbahaya.

Kewujudan Youth Shaklee adalah untuk menggantikan set penjagaan wajah terdahulu daripada Shaklee iaitu Set Nutriwhite Shaklee dan juga Set Enfuselle Shaklee yang telah ditamatkan pengeluaran pada 24 Julai 2017

Apa yang menariknya tentang YOUTH Shaklee ini? Jom kita tengok keistimewaan keluaran terkini Shaklee.

8 Keistimewaan YOUTH Shaklee
  • 100% Vegan - Dijamin sepenuhnya daripada tumbuhan semulajadi
  • Bebas Kekejaman - 
  • Bebas Gluten
  • Diuji oleh Ahli Oftalmogi
  • Tidak menymbatkan liang pori
  • Diuji oleh Ahli Dermatologi
  • Formulasi tanpa 1,500 bahan merbahaya
  • 100% wanita terbukti secara klinikal memiliki kulit lebih muda.
Lagi istimewanya YOUTH Shaklee ialah rangkaian penjagaan kulit wajah ini mengambil masa selama 8 tahun untuk membuat kajian saintifik. Maksudnya, ianya bukan set penjagaan kulit wajah yang calang-calang produk.

Apa hasil kajian saintifik berkenaan?

  • Wanita yang mengikuti kajian ini terbukti 100% memiliki kulit wajah yang lebih muda daripada sebelumnya.
  • 2/3 daripada wanita yang turut mengikuti kajian klinikal ini berjaya mendapatkan kulit yang 10 tahun lebih muda dari usia sebenar.
YOUTH Shaklee mempunyai rangkaian yang terdiri daripada 6 item seperti di bawah ini.

1. YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (Pencuci Muka)

Ia merupakan pencuci muka yang sangat mesra kulit wajah anda. Sangat jernih dan tidak perlu menggunakan dengan kuantiti yang banyak.

Fungsi YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser juga merangkap sebagai 'make-up remover'. 2 in 1 gitu fungsinya.

2. YOUTH Perfecting Skin Toner (Penyegar Muka)

Toner ini merangkap juga sebagai 'double cleansing' selepas mencuci muka menggunakan YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser. 

Ia juga turut berfungsi sebagai agen untuk mengecilkan lubang pori yang besar. Bagi anda yang mempunyai masalah pori-pori terbuka / berlubang, anda sangat disarankan untuk mengambil YOUTH Perfecting Skin Toner ini. Toner ini juga akan memastikan kulit anda sentiasa lembab dan menyuburkan kulit dari dalam.

3. YOUTH Activating Serum (Serum Muka)

Setiap set skincare memang akan ada serum muka dan harganya juga paling mahal dikalangan item skincare berkenaan kan?

Kenapa? Sebab serum akan bertindak lebih bagus daripada item-item lain berkenaan. Sama juga dengan serum YOUTH ini. Ianya bertindak 10x lebih bagus untuk memperbaharui kulit, memperbaiki sel kulit yang rosak dan menyokong dalam penghasilan kolagen untuk memastikan kulit sentiasa muda dan sihat.

4. YOUTH Age Defence Moisterizer - SPF 50 (Sunscreen / Sunblock)

Selalunya, set skincare yang lain akan dijual berasingan untuk Moisterizer dan Sunscreen. Tapi TIDAK untuk YOUTH. YOUTH menghasilkan pelembab yang terus memiliki fungsi sebagai sunscreen / sunblock.

Moisturizer ini membantu memberi kelembapan pada kulit dan memberi nutrisi kepada kulit anda pada waktu siang hari serta melindungi daripada sinar UV matahar & pencemaran.

5. YOUTH Advance Renewal Night Cream (Krim Malam)

Krim malam yang sangat mesra kulit. Ianya berfungsi untuk memelihara kelembapan kulit dan memperbaharui sel-sel kulit ketika sedang tidur.

6. YOUTH Radiance C + E 

Kapsul emas diberi gelaran. Fungsi ianya special sikit untuk membantu menghasilkan sel kulit baru, meningkatkan keserian kulit, mencerahkan kulit, melicinkan tekstur kulit dan mengurangkan bintik-bintik penuaan. Juga berkesan untuk menegangkan kulit dan mencegah kedutan serta memudarkan jeragat.

Kapsul ni anda boleh picitkan/pecahkan dan sapu isi dalam dia pada kulit muka anda. Satu kapsul boleh digunakan sebanyak 3x dan perlu disimpan didalam peti sejuk (chiller).

6 item YOUTH ini melengkapkan rangkaian penjagaan wajah dengan tindakan:-

1) Membersihkan
2) Menyegarkan
3) Memulihkan / memperbaharui sel yang rosak
4) Mempertahankan
5) Menganjalkan
6) Memudarkan

Bagaimana nak dapatkan YOUTH Shaklee? Anda boleh hubungi Yat di talian 019-397 9157 samada melalui aplikasi Whats App ataupun SMS.

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :-)

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.