Wednesday, 2 January 2019

Masa Yang Sesuai Untuk Mengambil Energizing Soy Protein (ESP)

Energizing Soy Protein (ESP) merupakan minuman protein soya yang sangat bagus untuk keperluan dan kesihatan badan.

Memandangkan cekyat sekarang sedang mengamalkan gaya hidup sihat melalui kaedah Intermitten Fasting (IF) dan suku-suku separuh, jadi cekyat perlu mengambil protein sebagai makanan tambahan cekyat.

Bila waktu yang sesuai untuk cekyat ambil minuman protein soya ini memandangkan IF merupakan kaedah berpuasa dalam tempoh yang lama?

ESP menjadi pilihan cekyat untuk berbuka IF tidak kira pagi, tengahari, petang atau malam. Sebenarnya, waktu yang sesuai untuk minum ESP adalah tidak terhad. Ianya boleh di ambil pada bila-bila masa sahaja.

Sebab itu cekyat tidak terikat dengan 'masa' yang sesuai untuk ESP.ESP bagus untuk melengkapkan keperluan tambahan badan dengan khasiat seperti:-
  • Membekalkan 9 asid amino penting kepada badan
  • Membekalkan 14g protein soya untuk setiap hidangan
  • Mengandungai 5 vitamin B yang penting untuk badan
  • Kaya dengan kalsium untuk perkembangan tulang dan gigi
  • Merupakan minuman bebas kolestrol
  • Mempunyai Indeks Glisemik yang rendah untuk kekal bertenaga

Masa Yang Paling Sesuai Untuk Mengambil ESP

Sarapan Pagi
Mulakan hari anda bersama senyuman dan minuman bekhasiat. Kisar buah-buahan kegemaran bersama ESP untuk menjadikan smoothie yang paling sedap sebagai minuman pagi anda.Minuman Pagi
Anda berasa lesu dan tidak bermaya? Tingkatkan tenaga dengan mengambil ESP sebagai minuman pagi anda.


Minuman Tengahari
Sekiranya anda penggemar minuman ringan (air berkarbonat), tahukah anda bahawa segelas minuman ringan mengandungi 170 kalori. Dan,  kopi ais mengandungi 320 kalori. Tinggi kan kandungan kalori tu.
Tetapi, satu hidangan ESP hanya mengandungi 104 kalori sahaja dan ianya merupaka  satu pilihan bijak dan lebih sihat.


Minum Petang
Cuba elakan untuk mengambil minuman manis dan makanan berminyak untuk kudapan petang. Cuba ubah kepada makanan dan minuman yang lebih sihat untuk diamalkan.

Makan Malam
Cuba elakan makan lewat malam untuk kehidupan lebih sihat. Tukarkan kepada gaya hidup sihat dengan menambahkan menu ESP sebagai minuman tambahan yang memberikan tenaga dan meningkatkan rasa kenyang dengan lebih lama.
Sebelum dan Selepas Bersenam
Kepada anda yang sedang mengamalkan gaya hidup sihat dan bersenam, di sarankan untuk anda mengambil ESP 30 minit sebelum senaman atau dalam tempoh 2 jam selepas bersenam bagi tujuan mempercepatkan pemulihan otot.

Semoga maklumat yang Cekyat kongsikan ini membantu anda yang sedang berusaha untuk mencuba 'kesedapan' ESP disamping melaksanakan gaya hidup sihat.

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan ESP pada harga yang paling jimat, hari ini sehingga 31 Januari 2019 adalah waktu yang paling sesuai. ESP pada harga promosi tau.


Sekiranya anda berminat dan ingin mencuba produk ESP Shaklee, anda boleh hubungi kami di talian 019-397 9157 untuk maklumat lanjut dan tempahan ataupun klik sahaja button Whats App di bawah sebelah kiri blog.

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :-)

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.