Tuesday, 30 April 2019

Nutriferon Shaklee Telah Kembali

Semasa National Convention tempohari, kami para pemimpin Shaklee telah dimaklumkan secra tidak rasmi akan kemunculan kembali produk yang membantu meningkatkan imunisasi ini.

Dan hari ini, Alhamdulillah akhirnya Shaklee telah membuat pengumuman secara rasmi akan kemunculan kembali Nutriferon Shaklee.

Bermula 1 Mei 2019, Nutriferon akan boleh di dapati di Home Office Shaklee dan semua cawangan yang berkaitan.

Harga Runcit atau Harga Bukan Ahli ialah RM 190.00
1 kotak mengandungi 30 sachet.

Nutriferon Shaklee telah kembali dijual pada 1 Mei 2019

Kalau nak order melalui kami juga boleh. Tekan je nombor 019 397 9157, Whats App atau direct call, in Sha Allah kami boleh uruskan. Samada Cash On Delivery (COD) ataupun pengeposan.
Continue Reading

Saturday, 27 April 2019

Shaklee National Convention 2019 Di PICC Putrajaya

Shaklee National Convention (NC) 2019 baru sahaja melabuhkan tirai pada 27 April 2019. Satu majlis gala yang sangat berprestij bagi semua Shaklee Independent Distributor (SID).


Majlis ini merupakan majlis penghargaan kepada setiap SID yang bernaung di bawah label Shaklee. Kami di raikan. Kami di suntik dengan semangat positif perkongsian daripada insan-insan hebat yang berjaya.

Setelah 5 tahun tidak dapat menyertai keluarga Shaklee semasa majlis NC atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakan, tapi tahun ini Allah permudahkan urusan.

Pada tarikh 27 April 2019 sebenarnya, En. Suami telah ada program bersama pasukan konvoi motor untuk ke Janda Baik. Dan pada tarikh itu juga, Cekyat ada temujanji bersama dengan doktor gigi untuk rawatan braces di Klinik Pergigian Zahida.

Jadual seakan padat kerana pada keesokan harinya, 28 April 2019 ada ujian kenaikan tali pinggang Takwando ITF si bujang sulung.

Memang sangat padat.

Tetapi, perancangan Allah adalah sebaik-baik rancangan.

Konvoi En.Suami dibatalkan pada saat-saat akhir. Dan temujanji juga ditunda kepada tarikh lain atas faktor yang tidak dapat di elakkan oleh doktor.

Maka, bermula la proses menghadamkan perkongsian menarik dan inspirasi daripada Master-Master yang telah berjaya.

Kenapa setiap SID wajib datang sesi National Convention (NC)?
Secara peribadi, Cekyat boleh kongsikan ialah:
  • Boleh mendapatkan inspirasi daripada insan-insan hebat yang telah berjaya.
  • Menjadikan kisah kejayaan para master sebagai dorongan untuk terus berjaya
  • Membuka mata dan minda betapa senangnya bisnes Shaklee
  • Mendapatkan manfaat daripada perkongsian para pemimpin bisnes. Kebanyakan para pemimpin bisnes Shaklee adalah insan yang ingin mengekalkan gaya hidup sihat bersama produk Shaklee 
  • Merasai suasana gemilang dan peluang besar yang Shaklee sediakan kepada setiap SID. 
Sebab itu, amat rugi sekiranya SID tidak dapat menyertai majlis ini kerana input dan output yang dikongsikan sangat bernilai.

Tidak ternilai dengan bayaran RM30.00 tiket majlis ini.
Sekitar majlis berkenaan. Tema team kami adalah MUSTARD. Jadi, sedaya upaya cuba mematuhi tema berkenaan walaupun penyertaan adalah di saat akhir. Hehe
Bersama rakan seperjuangan sejak 2012
Team Meastro
Mentor kesayangan, Master Nadiah Suhaidi
Bersama Team 20an dari Maestro
Maestro
Anda berminat untuk menyertai team kami untuk membina empayar Shaklee? 

Hubungi kami untuk kami bantu dan tunjuk ajar anda di talian 019-397 9157
"Tomorrow Starts Today"
Continue Reading

Monday, 22 April 2019

Testimoni Collagen Powder Shaklee - Berkesan Terhadap Jerawat , Surnburn Dan Keanjalan Kulit

Sejak kemunculan semula kolagen Shaklee pada 15 April 2019, setelah hampir setahun 'menghilang' dan ianya mendapat sambutan yang amat menggalakan.

Dengan wajah baru dari segi 'packaging' dan kotak menegak, ianya nampak sangat ekslusif disamping disediakan dalam bentuk sachet bagi memudahkan penggunaan.

Sesungguhnya, ia sangat mematuhi 'easy to go' konsep dan ianya menjadi sangat praktikal bagi wanita atau lelaki yang sangat sibuk


Di sini, Cekyat kongsikan bersama anda koleksi testimoni 3 pengguna kolagen Shaklee yang mendapat kesan amat mengangumkan.


Puan Hasifah mempunyai masalah jerawat dimuka yang menurunkan paras keyakinan diri. Pada awal penggunaan Shaklee Collagen Powder (SCP), kesan yang dirasai amatlah tidak ketara.

Setelah mengamalkan Shaklee Collagen Powder selama 3 minggu, kulit muka beliau semakin baik dan sihat. Malah makin cantik dan kesan jerawat juga semakin menghilang.

Puan Nana Macarona pula mengalami masalah surnburn selepas pulang bercuti daripada luar negara. Selepas mengamalkan Shaklee Collagen Powder (SCP) selama sebulan, kulit beliau kembali cerah dan sekata.

Semakin cantik dan jelita.

Puan Nadiah Suhaidi merasai kesan Shaklee Collagen Powder setelah 2 minggu mengamalkannya. Kulit semakin cerah dan anjal. 


Kolagen sangat penting dalam menjaga kecantikan dan keanjalan kulit lebih-lebih lagi jika berumur 25 tahun ke atas.

Proses penghasilan kolagen oleh badan semakin perlahan apabila menginjak usia 30an.

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada.

Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.


Oleh sebab itu, amatlah disarankan agar pengambilan kolagen dilakukan secara konsisten oleh wanita.

Sekiranya anda berminat dan ingin mencuba produk promosi Shaklee, anda boleh hubungi kami di talian 019-397 9157 untuk maklumat lanjut dan tempahan ataupun klik sahaja button Whats App di bawah sebelah kiri blog.

Your Bestie:
Hayati Suki (SisYat)
Pengedar Sah Shaklee
019-397 9157
COD Kapar / Klang
Pengeposan ke seluruh Malaysia dan luar negara
Continue Reading

Sunday, 21 April 2019

Salam Nisfu Sya'aban


Salam Nisfu Syaaban kami ucapkan kepada semua umat Islam.

Sempena kedatangan Ramadhan yang akan datang, dapatkan Set Berpuasa Shaklee untuk kekal cergas dan bertenaga sepanjang bulan puasa.

Promosi Ramadhan: Belian Twin Pack Dengan 10% Diskaun

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Set Berpuasa Shaklee, hubungi kami untuk maklumat lanjut di talian 019 397 9157
Continue Reading

Monday, 15 April 2019

Kolagen Shaklee Kembali Dijual Hari Ini

Hari ini, 15 April 2019 kolagen Shaklee kembali menemui peminatnya dengan 'new packaging'.

Wajah baru yang lebih ekslusif.

Jika dulu, kolagen Shaklee dalam kotak bentuk 'baring' tetapi kali ini ia di datangkan dalam bentuk menegak. Lebih kemas dan menarik.


 
 
 
Ciri-Ciri Istimewa Kolagen Shaklee
  • Kolagen Shaklee diformulasikan dengan mengandungi 4000mg proprietari Kolagen Sisik Ikan Laut (Ikan Merah).
  • Ikan merah merupakan ikan yang boleh hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5,000 meter. Di bawah keadaan laut yang bertekanan tinggi, ia adalah sukar bagi ikan yg biasa untuk hidup.
  • Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Menjadikan ia sumber kolagen yang sangat lasak.
  • Ianya di tambah dengan Vitamin C dan Vitamin B bagi menyokong kluit yang lebih tegang, muda dan kekal jelita. 
  • Disediakan dalam bentuk sachet bagi memudahkan penggunaan dimana sahaja. 
 
 
Untuk sebarang pertanyaan mengenai kolagen Shaklee, boleh hubungi kami di 019-397.9157
Continue Reading

Friday, 12 April 2019

Promosi Ramadhan


Ramadhan akan kembali lagi lebih kurang 4 minggu sahaja lagi. Sudahkan kita bersedia? Ramai juga yang sedang mengambil berkat dengan berpuasa di bulan Rejab dan Syaaban.

Sempena bulan-bulan yang mulia ini dan kedatangan Ramadahan, Shaklee menyediakan promosi Ramadhan bermula pada hari Isnin nanti, 15 April 2019 sehingga 30 April 2019. Memang betul-betul khas untuk menyambut Ramadhan.

3 produk yang menjadi item Promosi Ramadhan ialah:
  • MealShake
  • Cinch Coklat
  • Cinch Latte

Ketiga-tiga produk ini membantu mengekalkan kecergasan dan bertenaga sepanjang hari ketika bulan puasa nanti.

MealShake sangat sesuai untuk diambil oleh anak-anak yang baru belajar berpuasa di samping anak-anak lain.

Cinch sangat di sarankan pengambilan kepada orang dewasa yang ingin kekal bertenaga dan fit sepanjang bulan puasa.

10% diskaun dengan belian 2 unit MealShake Harga runcit RM 216.00


MealShake dan Performance Drink sangat sesuai untuk anak-anak sepanjang bulan puasa.

Diskaun 10% untuk belian 2 unit Cinch Latte. Harga Runcit RM 326.25 sahaja

Diskaun 10% untuk belian 2 unit Cinch Choclate. Harga Runcit RM 326.25 sahaja

Diskaun 10% untuk belian 2 unit Cinch Latte dan Choclate. Harga Runcit RM 326.25 sahaja
Berminat untuk mencuba MealShake dan Cinch dengan harga promosi 10% diskaun, boleh hubungi kami untuk maklumat lanjut di talian 019 397 3957 
Continue Reading

Testimoni Mealshake: Tidak Sembelit Lagi



Sembelit sentiasa menjadi masalah utama kepada anak-anak terutama bagi kanak-kanak yang berusia di bawah umur 5 tahun.

Antara punca utama masalah sembelit kanak-kanak ialah kekurangan sumber makanan yang berunsurkan serat.


Baca sini untuk mengetahui punca anak-anak sembelit:

 
"Anak tidak mengalami sembelit lagi selepas amalkan MealShake Shaklee bersama susu"



"Sembelit anak dah okay dan setiap pagi dah boleh membuang. Najis tidak sekeras macam selalu"

Berikut merupakan antara perkongsian ibu-ibu yang memberikan anak-anak mereka minuman tambahan (suplemen) MealShake sebagai sumber minuman berserat yang membantu masalah sembelit.

Lagi testimoni yang berkaitan:
 
 
Sekiranya anda mempunyai anak-anak yang bermasalah sembelit, kami kongsikan juga tips yang berkaitan di sini.
 
 
Berminat untuk mencuba MealShake, boleh hubungi kami untuk maklumat lanjut di talian 019 397 3957
Continue Reading

Monday, 1 April 2019

Promosi Shaklee April 2019 : Jom Shaklee

Bulan baru, semangat baru. Cycle baru.

Jadi hari ini Cekyat nak kongsikan dengan anda semua Promosi April 2019 yang telah Shaklee sediakan.


Promosi Jom Shaklee yang ditawarkan Shaklee bermula pada 1 April 2019 sehingga 30 Jun 2019 dengan memberikan 4 pakej Welcome Set Shaklee dan 1 pakej promosi Set Lengkap Youth.
 

Amatlah rugi sekiranya tidak merebut peluang ini.
 

Pakej Welcome Set Shaklee

1. Promosi Vivix Welcome Set


Dengan setiap belian 2 botol Vivix Shaklee (Twin Pack Set), anda layak mendapat:-
  • FREE keahlian (RM 65.00)
  • FREE pengeposan (RM 10.00)
  • FREE gift - paper beg Vivix
  • 10% diskaun - daripada Harga Ahli (RM 76.00)
  • 15% - 25% penjimatan untuk Harga Ahli (RM 190.00)
  • Bonus @ Cash Back (RM 34.00)
Jumlah penjimatan adalah RM375.00.

Berbaloi sungguh kan?

Sekiranya anda mendapatkan Vivix Shaklee pada waktu biasa, anda harus membayar pada harga RM950 (bukan Ahli) dan RM760 (Harga Ahli).

Tetapi, pada promosi kali ini anda layak mendapat harga RM684.00 sahaja. All in. 

Sangat menjimat kan.
 
Vivix Shaklee sangat sesuai untuk seisi keluarga lebih-lebih lagi yang ingin kesihatan menyeluruh serta kelihatan awet muda. 

2. Promosi Daily Essential Welcome Set


Daily Essential Set mengandungi 6 item produk HOT Shaklee.

Cekyat sangat mengesyorkan set ini kepada anda yang baru pertama kali ingin mencuba produk Shaklee atau yang ingin memulakan bisnes online bersama Shaklee.

6 item HOT Shaklee:-
  1. Energizing Soy Protein (ESP)
  2. Vivix
  3. Sustained Release Vita-C Plus
  4. Vita-Lea
  5. B Complex
  6. Omega Guard
Dengan belian Daily Essential Set ini, anda layak:-
  • FREE keahlian (RM 65.00)
  • FREE pengeposan (RM 10.00)
  • FREE gift - paper beg Vivix
  • 10% diskaun - daripada Harga Ahli (RM 82.00)
  • 15% - 25% penjimatan untuk Harga Ahli (RM 202.00)
  • Bonus @ Cash Back (RM 36.00)
Jumlah penjimatan adalah RM395.00.

Set ini sangat sesuai kepada lelaki dan wanita yang inginkan kesihatan menyeluruh lebih-lebih lagi yang sedang melalui fasa kehamilan, menyusu dan berpantang. 

3. Promosi Youth Welcome Set


Sudah lama intai Youth? Terlalu tergoda dengan kesan dan testimoni para pengguna Youth. Ini lah masanya untuk anda sendiri mencuba Youth.

Untuk Promosi Welcome Set, dapatkan Youth Starter Pack pada harga RM612.00 sahaja. Sangat murah.

Harga asal RM850.00 (bukan ahli) dan RM680.00 (harga ahli).

Youth Starter Pack mengandungi 4 item asas penjagaan kulit muka.
  1. YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
  2. YOUTH Perfecting Skin Toner
  3. YOUTH Age Defense Moisterizer - SPF 50
  4. YOUTH Advanced Renewal Night Cream (Light)

Dengan setiap belian Youth Starter Pack Shaklee, anda layak mendapat:-
  • FREE keahlian (RM 65.00)
  • FREE pengeposan (RM 10.00)
  • FREE gift - paper beg Youth yang ekslusif
  • 10% diskaun - daripada Harga Ahli (RM 68.00)
  • 15% - 25% penjimatan untuk Harga Ahli (RM 170.00)
  • Bonus @ Cash Back (RM 29.00)
Jumlah penjimatan adalah RM342.00.
 

Pakej Lengkap Set YOUTH Shaklee

4. YOUTH Intensive Treatment and Repair Set

Youth Intensive Treatment and Repair Set mengandungi 6 item lengkap. Set ini sangat sesuai untuk lelaki dan wanita yang berusia 30 tahun dan ke atas.

Bagi yang mempunyai masalah kulit seperti, Cekyat sarankan anda mengamalkan set ini dengan konsisten:-
  • Kulit tidak sekata
  • Pigmentasi / jeragat
  • Jerawat
  • Kedutan / garisan halus
  • Pori terbuka
Dengan belian 1 set lengkap YOUTH, anda layak mendapat 1 set Travel Set & Travel Case bernilai RM285.00
 

Bagi anda yang sentiasa 'out station', Travel Set ini sangat praktikal untuk dibawa kerana:-
  • Kecil dan comel
  • Case yang ringan dan muat dalam handbeg
  • Skincare tidak mudah penyet sekiranya tertindih kerana Travel Case ini keras.
  • Mudah dibawa
  • Saiz yang sangat kecil dan ringan. Mudah untuk dibawa walaupun dalam penerbangan.
  • Ekslusif. Tidak dijual dimana-mana.

Sebenarnya, pakej Welcome Set dan Pakej lengkap Youth ni sangat sesuai kepada anda terutamanya kepada:-
  • Ahli lama yang sudah 'expired' keahlian
  • Yang belum menjadi Ahli Shaklee (Shaklee Independent Distributor SID)
  • Yang ingin memulakan bisnes Online
Jadi, sekiranya anda berminat untuk mendapatkan pakej yang disediakan atau ingin memulakan bisnes online anda, segera hubungi Cekyat di talian 019-397 9157 untuk keterangan lanjut.
Continue Reading

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.