Sunday, 5 May 2019

Jadual Berbuka Puasa Dan Imsak 2019

Ahlan wa sahlan ya Ramadan Kareem.

Alhamdulillah, bersyukur kepada Allah Taala kerana menemukan kami semula dengan Ramadan Kareem 2019

Sudahkan kita membuat persediaan kedatangan bulan mulia ini?

Di sini kami sediakan jadual berbuka puasa dan imsak bagi Negeri Selangor.

Sekiranya anda berada di negeri lain selain daripada Negeri Selangor, anda boleh rujuk jadual berkenaan di laman web rasmi JAKIM


Sudahkah anda membuat persiapan bekal Ramadan? 

Sentiasa dalam bulan puasa pasti air yang menjadi menu paling laku keras kan? 😊

Apa air kegemaran korang dan anak-anak tika berbuka? Air warna warni dari bazar Ramadan ke? 

Ataupun air gas yang warna warni tu? Dulu masa kecil-kecil, Cekyat pun suka air warna warni bergas tu.

Sejak dah 'besar' dan bekeluarga ni, lebih baiklah kita amalkan minum minuman berkhasihat. Lebih-lebih lagi dengan anak-anak kan.

Air Performance Drink Shaklee sangat bagus diminum ketika cuaca terik dan berbuka puasa.


Performance Drink ni air elektrolit yang membuatkan badan bertenaga sepanjang hari.

Air PD ni yang biasa diambil oleh atlet dan mereka yang gemar bersukan untuk mengembalikan cecair dalam badan bagi mengelakkan dari dihidrasi. Lebih-lebih lagi musim panas kan.


Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan.

Antara kebaikan air Performace Drink ialah:

📌 membantu tingkatkan daya ketahanan badan

📌 membantu bekalkan daya tenaga dan ketahanan fizikal

📌 membantu kekalkan air dan paras gula dalam badan

Siapa yang patut ambil air PD ni?

📌 Individu yang aktif bersukan

📌  Individu yang sedang berpuasa

📌 Individu yang selalu keletihan akibat gaya hidup yang padat

📌 Individu yang selalu lewat tidur malam

📌 Individu yang mempunyai gula rendah.

📌 Sangat disarankan juga kepada individu yang mengalami cirit birit atau sakit perut.


Bulan ni ada pomosi Performance Drink tau. Beli 2 tong Performance Drink perisa oren bersama perisa lemon lime, anda layak mendapat 10% diskaun tau. Jimat sangat.

Nak lagi jimat, anda boleh beli dengan harga ahli.

Bagaimana nak dapat Harga Ahli?

Hubungi kami di talian 019 397 9157 untuk maklumat lanjut. Kami akan bantu anda dapatkan Performance Drink ini dengan harga ahli.

Bersamalah kita mengimarahkan bulab Ramadan dengan air berbuka yang sihat iaitu Performance Drink.

0 comments:

Post a comment

Terima kasih atas komen anda :-)

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.