Tuesday, 2 July 2019

5 Sebab Terbaik Kenapa Perlu Mengambil Kolagen Hari Ini

Kolagen merupakan regim yang sangat terkenal dalam penjagaan kesihatan kulit dan badan. Ianya memberikan manfaat yang yang optimum kepada kecantikan dan seharusnya tahap kolagen dalam badan perlu dikekalkan pada tahap optimum bermula pada hari ini.


5 Sebab Terbaik Kenapa Perlu Mengambil Kolagen Hari Ini

  
1. Kolagen Merupakan Bahan Utama Untuk Kulit Yang Lebih Kukuh
Kulit yang kukuh bermaksud kulit yang sihat dan tegang. 30% protein dalam badan merupakan kolagen.
Kolagen memegang semua sel kulit bersama dan mengekalkan keanjalan kulit serta memastikan ikatan bahagian dalam dan luaran kulit menjadi lebih kuat.

Pengambilan suplemen kolagen dalam diet harian boleh menjadikan kulit mengatakan tidak kepada kulit melendut dan berkedut.


 2. Kolagen Menyokong Kesihatan Sendi

Kolagen memainkan peranan penting dalam menyokong sendi untuk lebih fleksibel kerana kolagen membentuk blok bangunan asas sendi.

Kolagen kaya dengan asid amino untuk memberikan sokongan dan keanjalan kepada tisu penghubung seperti tulang rawan untuk menyokong gaya hidup aktif.


 3. Kolagen Membantu Menghasilkan rambut dan Kuku Yang Sihat

Rambut dan kuku memerlukan kolagen untuk membantu kekuatan. Pengambilan kolagen dalam diet harian membantu menyokong penyerapan nutrien pada kulit kepala dan membina semula struktur asas kuku, supaya mereka tumbuh dengan sihat, memberikan anda rambut berkilat dan kuku yang kuat.


 4. Penghasilan Kolagen Dalam Badan Berkurang Setiap Tahun
Menurut Pembantu Professor dermatologi di University of Pittsburgh dan Pengarah Pembedahan Kosmetik dan Pusat Kesihatan Kulit, selepas usia 20 tahun, badan anda menghasilkan kurang 1% kolagen berbanding tahun sebelumnya.
Pengurangan ini membawa kepada pembentukan garisan halus, kedutan dan kulit kering serta kusam.
Untuk mengelakan ini terjadi kepada anda, anda perlu mula mengambil kolagen pada hari ini.


 5. Kolagen Rosak Setiap Hari
Pencemaran alam sekitar, bahan kimia berbahaya dan sinar UV menghasilkan radikal bebas di bawah kulit anda, menyebabkan kerosakan termasuk kolagen.

Pendedahan berterusan terhadap faktor-faktor ini boleh mengakibatkan tahap kolagen menjadi rendah. Serta menyebabkan penuaan pramatang.

Walaupun anda tidak boleh mengelakkan diri dari pencemaran ini dan sinar UV, anda masih boleh mengekalkan tahap optimum kolagen untuk kulit sihat dan muda melalui pengambilan kolagen setiap hari. 

Untuk order atau pertanyaan lanjut, anda boleh hubungi kami 019-397 9157. Kami akan bantu anda dengan kadar segera.

4 comments:

 1. yg muda pun patut amik collagen kan? hehe done follow sini , salam kenal
  mellyacrayola.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. ye betul tu mellya. ambil kolagen untu sihat. cantik tu bonus. :-)
   done follow u juga dear :-)

   Delete
 2. nak kulit cantik, collagen a must! hehe

  ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda :-)

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.