Friday, 17 April 2020

Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 (Keistimewaan Dan Fungsi Kepada Kulit)

Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 (Keistimewaan Dan Fungsi Kepada Kulit) | Kehendak setiap individu tidak kira lelaki atau wanita ialah menginginkan kulit yang cantik dan sihat tanpa cela.

Shaklee The Radiant 4 Discover Beautiful Skin From Within

Disinilah Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 memainkan peranan untuk memastikan keinginan memiliki kulit cantik dan sihat menjadi impian. Bukan sekadar angan-angan dan kehendak.

Definisi Kulit Cantik Dan Sihat
  • Kulit licin dan bersih tanpa cela
  • Kulit tanpa jerawat dan pigmentasi
  • Tona kulit sekata.
  • Liang pori kurang terbuka
  • Kulit nampak lembab dan bersinar (glass skin)
  • Tanpa parut
  • Tiada whitehead dan blackhead
Bagaimana ingin memiliki kulit dengan kriteria kulit cantik dan sihat seperti itu? Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 akan membantu anda menjadi individu yang memiliki kulit seperti itu.

Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4
Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4

Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 diperkenalkan oleh Shaklee untuk kempen promo pada 2017 khas untuk membantu mendapatkan kulit yang sihat dan cantik. Namun kombinasi vitamin tersebut untuk masalah kulit masih releven sehingga hari ni.

Ianya terdiri daripada 4 kombinasi vitamin Shaklee iaitu:
  1. Energizing Soy Protein (ESP) - untuk membina kulit yang lebih sihat
  2. Collagen Shaklee - untuk mengekalkan keanjalan dan sifat tegang kulit
  3. GLA Complex
  4. Sustain Released Vit C - berfungsi untuk melembabkan kulit.
Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 : Energizing Soy Protein (ESP)

Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 | ESP Shaklee

ESP Shaklee merupakan sumber protein berkualiti tinggi berasaskan soya yang tidak diubah secara genetik (Non GMO Soy).

Protein penting dalam badan untuk membaiki sel kulit yang rosak dan membantu membina semula sel-sel yang lebih sihat. Apabila sel badan berada dalam keadaan sihat, secara tidak langsung kulit menjadi lebih canti, gebu dan halus.

Keistimewaan Dan Fungsi ESP Shaklee Kepada Kulit
  • Mengandungi 9 asid amino yang tidak dihasilkan oleh badan bagi membantu fungsi kulit dan badan secara optimum
  • Membantu menyokong penghasilan sel-sel kulit yang sihat.
  • Menghasilkan hormon dan enzim yang sihat untuk kulit cantik
  • Membantu melindungi sel kulit daripada kerosakan akibat cahaya matahari dengan menghasilkan asid amino glutation.

Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 : Collagen Shaklee
Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 | Collagen Shaklee
Kolagen merupakan item paling penting dalam mendapatkan kulit yang cantik dan sihat.

Betul, badan kita dapat menghasilkan kolagen sendiri tetapi semakin berusia, penghasilan kolagen dalam badan semakin berkurangan. Jadi kulit berisiko untuk menghasilkan kedutan, pigmentasi. kendur dan tanda penuaan lebih cepat dari usia.

Pengambilan suplemen kolagen membantu mendapat kulit yang cantik, muda dan sihat.

Katakan tidak kepada mana-mana tanda penuaan dan mulakan pengambilan kolagen mulai sekarang untuk:
  1. Kulit yang lebih anjal
  2. Kulit yang tidak kendur
  3. Mengurangkan kedutan
  4. Mengurangkan parut.
Keistimewaan Dan Fungsi Collagen Shaklee Kepada Kulit
  • Dihasilkan daripada 4000mg kolagen dari sisik ikan merah (Red Snipper Scale) laut dalam
  • Sangat mudah diserap oleh badan kerana mempunyai molekul yang rendah.
  • Diperhebatkan lagi dengan 7 ramuan lain dari Ekstrak biji Camelia Japonica, Ekstrak Pfaffia, ekstrak kerang, Lactobacillus Acidophilus, Vitamin C, B2 dan B6.

Baca juga:


Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 : GLA Complex.

Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 | GLA Complex Shaklee
Asid Gamma Linolenic (GLA) merupakan asid lemak yang diperlukan badan untuk mendapatkan kulit yang sihat. GLA penting untuk mengekalkan kelembapan kulit, menyerikan kulit dan mengelakan kulit kering dan bersisik,

GLA Complex diformulasi daripada minyak borage yang mengandungi GLA yang berkepekatan tinggi dan tulen, semulajadi dan mudah di serap.

Keistimewaan Dan Fungsi GLA Complex pada Kulit

Asid lemak di dalam kandungan GLA Complex memainkan peranan penting dalam mengekalkan kelembapan kulit dan menjalankan fungsi-fungsi berikut :
  • Mengurangkan kegatalan kulit
  • Mengekalkan kelembapan kulit
  • Mengurangkan keradangan.

Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 : Sustained Release Vita C
Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 | Vita C Plus Shaklee
Vitamin C merupakan salah satu antioksidan yang mengatasi radikal bebas untuk menghasilkan kulit yang sihat.

Merupakan vitamin larut air yang tidak dapat dihasilan sendiri oleh kulit dan badan. Justeru itu, Vitamin C seharusnya diambil melalui pemakan yang sihat dan suplemen bagi mencukupkan keperluan badan.

Keistimewaan Dan Fungsi Vitamin C Untuk Kulit
  1. Dihasilkan daripada ekstrak jagung dan amat sesuai untuk yang mempunyai masalah perut sensitif.
  2. Menggalakan penghasilan kolagen dalam badan dan memberikan awet muda kepada kulit.
  3. Melindungi kulit daripada sinaran matahari yang merosakan kulit.
  4. Mengurangkan kekusaman dan kekedutan kulit.
  5. Membantu mengurangkan pertumbuhan jerawat dan garisan halus.
  6. Melegakan keadaan kulit yang kering dan kasar.
Khasiat The Radiant 4 
Pelbagai khasiat kombinat set Shaklee The Radiant 4

  • Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
  • Merawat masalah jerawat
  • Membantu memudarkan jeragat
  • Mengecilkan liang pori
  • Mencerah dan menggebukan kulit
  • Memudarkan parut jerawat
  • Mengatasi masalah keguguran rambut
  • Membantu proses detoksifikasi badan yang membantu menyihatkan kulit
  • Mengurangkan keradangan akibat masalah kulit
  • Menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
  • Merapatkan keintiman wanita yang lepas bersalin
  • Menegangkan semula payudara yang dah kendur

Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 adalah sangat disarankan kepada individu yang ingin memiliki kulit cantik dan sihat tanpa cela.

Kulit yang cantik dan sihat akan memberikan keyakinan yang tinggi kepada diri sendiri.

Maka, pengambilan suplemen seperti Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 amatlah penting bagi mengelakan masalah kulit.

Sekiranya anda berminat dan ingin mencuba produk Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4, anda boleh hubungi Sisyat di talian 019 397 9157 atau klik butang Whats App di sebelah kiri blog untuk bantuan.

Your Bestie:
Hayati Suki (SisYat)
Pengedar Sah Shaklee
019-397 9157
COD Kapar / Klang
Pengeposan ke seluruh Malaysia dan luar negara

15 comments:

  1. Kulit muka ni kena jaga betul2. Nak makan pun kena jaga sebab takut naik jerawat tu kan...bagus juga khasiat radiant 4 ni terutama boleh mengecilkan pori2 kat muka.

    ReplyDelete
  2. nak cantik ni memang perlukan kewangan dan rajin. makan supplements bagus paling senang. lagi senang ada set macam radiant 4 ni

    ReplyDelete
  3. Shaklee nie mmg dah terbukti keberkesanannya..kalau nak cantik dan sihat kerana berkorban sikit..makan supplement.dan sebagainya

    ReplyDelete
  4. Wah bagus product Ini. Thank you for sharing your review ya. Take care.

    ReplyDelete
  5. Banyak perkongsian tentang produk Shaklee ini. Baik di fb, ig dan juga blog. Apa pun produknya memang bagus dan berkualiti tinggi

    ReplyDelete
  6. Banyak vitamin yang hebat kita boleh dapatkan di shaklee. Agak.menarik juga

    ReplyDelete
  7. Shaklee ni jenama yang utuh daripada dulu sampai sekarang dan makin terkenal pulak tu kita jer tak pernah lagi mencuba produk Shaklee ni hehehe...

    ReplyDelete
  8. ESP Shaklee tu saya consume dulu. Kalau nak minum saya bancuh dengan sunkist. Tapi memang sedap. Rasa bertenaga dan kenyang saja. Shaklee memang bagus.

    ReplyDelete
  9. suka yang ni, insyaAllah berkesan tau dan selamat secara long term. jangan waswas

    ReplyDelete
  10. Terima kasih info berkenaan produk shaklee, sebelum ni saya ada juga makan produk shaklee memang bagus! kawan saya bagi sebab dia rasa tak serasi masa tu..

    ReplyDelete
  11. Banyak betukl produk shaklee yang bagus untuk penjagaan kulit yee..ye laa kalau salah pilih produk, rosak kulit muka, haru plak kann..shaklee ni ramai guna, so takde laa kita risau akan penggunaannya..

    ReplyDelete
  12. Pernah consune collagen tu. 2 boxes je hi hi... Rasanya agak x boleh telan la. But nak cantik, kena telan la kan :)

    Kulit muka kena jaga. Tido mesti cukup. Air suam cukup. Skincare yg sesuai.

    ReplyDelete
  13. Za mmg makan shaklee radiant set ni mmg kulit bertambah baik dan tak kusam dh

    ReplyDelete
  14. Produk shaklee ni lg dulu dah terkenal jd kita tak risau bila mengambilnnya menantu kak pun mkn shaklee

    ReplyDelete
  15. Good luck in your businesses! You will success~!

    ReplyDelete

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.