Saturday, 11 April 2020

Set Puasa Shaklee Premium

Set Puasa Shaklee Premium adalah kombinasi Set Puasa Bertenaga bersama vitamin lain yang mana untuk tujuan tertentu.
Baca juga:

Maksud tujuan tertentu ialah lebih kepada "keperluan" ketika menghadapi bulan puasa dan juga hari raya yang bakal tiba.

Apa yang selalu menjadi impian ketika bulan puasa? Rata-rata menginginkan sesuatu hasil yang menyeronokan setelah sebulan berpuasa.

Ada yang ingin kurangkan berat badan. Ada juga yang ingin mempunyai kulit yang cantik dan sihat. Dan ada juga yang menghadapi masalah kesihatan ketika berpuasa iaitu gastrik.

Itulah yang dimaksudkan dengan Set Puasa Shaklee Premium. Disediakan khusus untuk memenuhi impian tersebut. Sisyat kongsikan dengan kalian antara Set Puasa Shaklee Premium yang menjadi rebutan ketika bulan puasa.

Set Puasa Shaklee Premium

1. Set Puasa Bertenaga (Popular) Dan Kurus

Terdiri daripada 5 jenis produk iaitu:

Set Puasa Shaklee Premium (Kurus)

🌸 Energizing Soy Protein (ESP)
 • Dihasilkan daripada protein soya berkualiti tinggi yang tidak di ubah secara genetik (Non GMO Soy).
 • Ianya membekalkan tenaga dan memberikan rasa kenyang dengan lebih lama ketika berpuasa. Selain itu juga, ESP membantu membina otot yang kuat dan sihat. Ini menjadikan badan anda tidak menggeleber walaupun berat badan semakin menurun.

🌸 Performance Drink
 • Merupakan minuman isotonik tidak bergas yang menjadi pilihan para atlet dan angkasawan Amerika Syarikat. 
 • Selain itu, PD juga dirumus khas dengan mempunyai lebih elektrolit berbanding minuman isotonik terkemuka yang biasa kita minum. 
 • Antara fungsi Performance Drink Shaklee ketika bulan puasa ialah mengelakan kelesuan badan dan kehilangan air dalam badan dengan cepat ketika berpuasa.

🌸 Omega Guard
 • Minyak ikan berketulenan tinggi ini mempunyai Omega-3 yang membantu mengurangkan lemak di sekitar organ penting (visceral fat) seperti jantung. 
 • Disamping itu juga, Omega Guard membantu membakar lemak-lemak degil di dalam badan anda dan mengekalkan lemak yang baik. Penggunaan secara konsisten dapat mengekalkan dan mengawal berat badan secara semulajadi.
 • Kombinasi bersama Lecithin dan HerbLax sangat-sangat membantu dalam proses penurunan berat badan.

🌸 Lecithin
 • Antara fungsi Lecithin Shaklee adalah mengemulsikan (pecahkan lemak jadi kecil-kecil) lemak anda supaya ia mudah dikeluarkan ketika membuang atau kencing atau berpeluh. 
 • Lecithin juga mampu melarutkan lemak anda di dalam salur darah. Jadi, ketika berpuasa proses penurunan berat badan menjadi lebih mudah kerana pengambilan lemak serta makanan manis juga semakin berkurang.

🌸 Herbalax
 • Antara fungsi Herbalax adalah membantu membersihkan usus dengan lebih baik, mengempiskan perut dan mengelakkan sembelit. Sekiranya kalian adalah individu yang susah untuk membuang, herb-lax mampu membantu anda membuang dengan lebih baik dan lancar.
 • Herbalax lebih dikenali sebagai suplemen yang melancarkan proses pelawasan.

2. Set Puasa Bertenaga (Popular) Dan Kulit Cantik

Kombinasi Set Puasa Bertenaga (Popular) bersama Omega Guard dan Vitamin C.


Set Puasa Shaklee Premium (Cantik)

🌸 Energizing Soy Protein (ESP)
 • Minuman protein yang berperisa soya dan vanilla dihasilkan daripada soya yang berkualiti tinggi yang tidak diubah secara genetik (non-GMO) untuk membekalkan tenaga dan memberikan rasa kenyang dalam tempoh masa yang lama. Ini kerana ESP Shaklee mempunyai indeks glisemik yang rendah. 
 • Amatlah disarankan diambil ketika bersahur dan ianya mampu membantu memberikan kalian tenaga sepanjang hari ketika puasa. 
 • Jika diambil setiap hari, ESP membantu menyerikan kulit wajah anda kerana salah satu fungsi protein ialah membaikpulih sel-sel yang rosak atau "sedang sakit". Sekiranya kalian mempunyai masalah "breakout" yang teruk, ambil lah protein untuk baikpulih sel yang dah rosak itu. 

🌸 Performance Drink
 • Merupakan minuman isotonik tidak bergas yang menjadi pilihan para atlet dan angkasawan Amerika Syarikat. 
 • Selain itu, PD juga dirumus khas dengan mempunyai lebih elektrolit berbanding minuman isotonik terkemuka yang biasa kita minum. 
 • Antara fungsi Performance Drink Shaklee ketika bulan puasa ialah mengelakan kelesuan badan dan kehilangan air dalam badan dengan cepat ketika berpuasa.

🌸 Omega Guard
 • Omega Guard merupakan minyak ikan omega 3 yang berketulenan tinggi. Kebaikan Omega Guard terhadap kecantikan kulit ialah kandungan omega 3 membantu mengurangkan masalah iritasi kulit di samping memberikan kelembapan kepada kulit. 

🌸 Sustained Release Vita C Plus (Vitamin C)
 • Vitamin C Shaklee dirumus khas mempunyai bioflavanoids dan mengandungi 500 vitamin C yang mana membekalkan vitamin c dalam badan selama 5 jam berturut-turut dengan berkesan. 
 • Walaupun ketika berpuasa, badan kalian tetap mendapat bekalan vitamin C secukupnya. Fungsi Vitamin C ialah membantu memberikan kulit yang halus dan gebu jika diamalkan secara konsisten. Sekiranya kalian menpunya masalah jerawat atau masalah kulit yang lain, Vitamin C membantu mencantikkan kulit dan mengurangkan masalah tersebut.

3. Set Puasa Bertenaga (Popular) Dan Gastrik

Kombinasi 5 jenis produk dalam 1 set khusus untuk kalian yang mempunyai masalah gastrik ataupun gerd.

Set Puasa Shaklee Premium (Gastrik)

🌸 Energizing Soy Protein (ESP)

🌸 Performance Drink

🌸 Peppermint Ginger Plus
 • Para penghidap masalah gastrik selalunya mempunyai lebihan angin dalam perut yang menyebabkan rasa pedih perut dan ulu hati.
 • Peppermint Ginger Plus membantu mengeluarkan angin tersebut dari dalam badan. Bila angin dalam badan kurang, risiko untuk rasa sakit gastrik juga akan kurang.

🌸 B Complex
 • Salah satu kebaikan B Complex ialah berfungsi untuk menukarkan makanan yang kalian ambil kepada tenaga. Jadi, ia juga membantu meningkatkan tenaga anda ketika berpuasa dan mengelakkan badan menjadi lesu, lemau dan letih.

🌸 Ostematrix
 • Ostematrix merupakan tablet kalsium daripada Shaklee. Fungsi kalsium selain menguatkan gigi dan tulang ialah membantu menurunkan keasidan (rasa pedih dan panas perut bagi pengidap gastrik), kerana kalsium bersifat alkali. 
 • Seterusnya, ia membantu mengurangkan rasa pedih pada bahagian perut ketika anda berpuasa.

Set Puasa Shaklee Premium dicadangkan khusus untuk anda yang ingin mencapai target menurunkan berat badan, membantu berpuasa walaupun mempunyai masalah gastrik dan menginginkan kulit halus mulus letika hari raya.

Lebih istimewa lagi, pembelian Set Puasa Shaklee Premium ini melayakan kalian mendapat Keahlian Percuma Shaklee secara automatik.

Sekiranya anda berminat dan ingin mencuba produk promosi Shaklee, anda boleh hubungi kami di talian 019-397 9157 untuk maklumat lanjut dan tempahan ataupun klik sahaja button Whats App di bawah sebelah kiri blog.

Your Bestie:
Hayati Suki (SisYat)
Pengedar Sah Shaklee
019-397 9157
COD Kapar / Klang
Pengeposan ke seluruh Malaysia dan luar negara

2 comments:

 1. Replies
  1. salam PKP wak lat. semoga baik-baik saja sepanjang perintah ni :-)

   Delete

Terima kasih atas komen anda :-)

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.