Thursday, 7 May 2020

Info Produk : Youth Luminous Gel Oil Cleanser Shaklee Pencuci Muka Paling Mesra Alam

Info Produk : Youth Luminous Gel Oil Cleanser Shaklee Pencuci Muka Paling Mesra Alam | Siapa yang sangat ambil berat pasal penjagaan kulit muka memang tidak akan tinggalkan rutin penting setiap pagi selepas bangun tidur. Perkara yang wajin dilakukan.

Kenapa pentingnya cuci muka selepas bangun tidur?

Mencuci muka selepas bangun tidur adalah penting untuk menanggalkan pengumpulan minyak, kotoran dan sel-sel kulit mati yang semalaman berada dimuka.

Ingat, kulit muka tetap bekerja walaupun kita sedang tidur.

Jadi, sangat penting untuk mecuci muka ketika waktu pagi.

Youth Luminous Gel Oil Cleanser Shaklee Pencuci Muka Paling Mesra Alam

Youth Luminous Gel Oil Cleanser Shaklee
Youth Luminous Gel Oil Cleanser Shaklee Pencuci Muka Paling Mesra Alam yang sesuai untuk semua jenis kulit.

Walaubagaimanapun, kita tetap perlu mengambil tahu jenis kulit sebelum mengambil keputusan untuk menggunakan sebarang produk penjagaan kulit.

Baca sini:

Keistimewaan Youth Luminous Gel Oil Cleanser Shaklee

Sisyat sendiri menggunakan pencuci muka Shaklee sejak ia diperkenalkan kepada Malaysia. Sisyat menggunakan satu set lengkap Youth Shaklee sejak itu dan sangat jatuh cinta dengan tekstur dan kesan yang diberikan.

Jadi, Sisyat akan kongsikan dengan anda kenapa Sisyat suka sangat rangkaian Youth Shaklee terutamanya Youth Luminous Gel Oil Cleanser ni.
Youth Luminous Gel Oil Cleanser Shaklee | Bahan Utama

1. Mempunyai pH yang seimbang dan tiada sabun

Youth Luminous Gel Oil Cleanser dirumus khas dengan mempunyai pH yang seimbang dan tiada sabun. Jadi, ianya berfungsi membersihkan muka dengan lembut.

Kulit muka terasa lembut dan segar selepas mencuci muka dengan Youth Luminous Gel Oil Cleanser.

2. Bertindak sebagai Oil Cleansing

Youth Luminous Gel Oil Cleanser juga mampu bertindak sebagai Oil Cleansing. Teknik penggunaan Youth Luminous Gel Oil Cleanser sebagai oil cleansing ialah dengan menggosok keseluruhan wajah dalam keadaan kering secara lembut.

Kemudian, basahkan sedikit tapak tangan dengan air dan gosok lagi sehingga nampak berkabus dan basuh dengan air sejuk atau suam.

Teknik ini juga dapat menanggalkan make up di wajah.

3. Merupakan skincare berasaskan 100% vegan / tumbuhan

Youth Luminous Gel Oil Cleanser dihasilkan daripada campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya

4. Menggunakan 4 bahan botani utama

Untuk menjamin kesihatan kulit pada tahap paling optimun, Shaklee menggunakan bahan-bahan botani utama yang terbaik untuk kulit:-

Ekstrak Anggur Muskadin
  • Anggur Muskadin merupakan bahan utama dalam penghasilan Vivix Shaklee yang sangat terkenal dengan polifenol. Fungsi polifenol ialah membaiki sel-sel kulit dan DNA yang rosak dan menghalang kolagend serta elastin daripada turut rosak.

Ekstrak Alga Hijau
  • Ekstrak Alga Hijau merupakan bahan tinggi antioksidan yang berfungsi melindungi kulit daripada radikal bebas dan menyumbang kepada kulit rosak.
  • Selain itu, ianya membantu menghalang pembiakan jerawat dan membersihkan sel kulit mati.

Minyak Avocado
  • Bahan yang kaya dengan antioksidan dan memberikan kelembapan kepada kulit semasa prosesi memcuci muka.

Ekstrak Yis
  • Memberikan kesan kelegaan kepada kulit dengan mengurangkan tekanan oksidatif

5. Melembutkan dan tidak mengeringkan kulit

Youth Luminous Gel Oil Cleanser sangat sesuai untuk semua jenis kulit muka. Ianya melembutkan dan tidak mengeringkan kulit

6. Tesktur yang ringan dan tidak berbau

Ia merupakan pencuci muka yang sangat mesra kulit wajah dan mempunyai tekstur yang sangat jernih dan tidak perlu menggunakan dengan kuantiti yang banyak. Selain itu, ianya juga tidak berbau kerana dirumus khas daripada bahan botani (vegan /  tumbuhan)

Ini antara keistimewaan Youth Luminous Gel Oil Cleanser Shaklee. Sisyat sangat sarankan penggunaan skincare Youth ini untuk mereka yang inginkan kulit sihat tanpa bahan kimia berbahaya.

Yang masih was-was tentang kualiti skincare lain samada mempunyai bahan kimia terlarang atau tidak, Youth Luminous Gel Oil Cleanser Shaklee memberi jaminan kepada anda. Youth dirumus khas tanpa mengandungi 1500 bahan terlarang.

Baca sini:

Harga Youth Luminous Gel Oil Cleanser Shaklee

Youth Luminous Gel Oil Cleanser Shaklee | Harga
125ml untuk satu tiub dan tempoh penggunaan lebih kurang 6 bulan. Sangat menjimatkan bagi Sisyat. Dengan kesan pada kulit yang sangat efektif, memang berbaloi untuk dimiliki.

Jika anda ingin mendapatkan Youth Luminous Gel Oil Cleanser Shaklee pada harga yang lebih jimat, anda disarankan mendaftar sebagai Ahli Shaklee dan anda layak mendapat semua produk Shaklee dengan harga ahli. 

Baca juga:

Penjimatan harga adalah sehingga 25%.

Baca juga:

Sekiranya kalian ingin memiliki set promo Jom Shaklee, boleh hubungi kami di talian 019 397 9157 atau klik butang Whats App di sebelah kiri blog untuk maklumat lanjut.

Your Bestie:
Hayati Suki (SisYat)
Pengedar Sah Shaklee
019-397 9157
COD Kapar / Klang
Pengeposan ke seluruh Malaysia dan luar negara

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :-)

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.