Saturday, 26 September 2020

Info Produk : Herb Lax Shaklee (Fungsi , Kebaikan dan Keistimewaan Serta Harga)

Anda mengalami masalah pencernaan?
Sembelit?
Susah membuang?

Di Shaklee, kami sediakan satu produk yang sangat di sarankan dalam proses detoksifikasi iaitu Herb Lax Shaklee. 

Item yang sangat hot kepada individu yang mempunyai masalah berkenaan.

Apa itu Herb lax Shaklee?

Herba Lax Shaklee adalah produk yang dikeluarkan khas untuk membantu anda dalam proses pencernaan. Ianya merupakan agen detox yang dihasilkan dengan herba-herba semulajadi bagi membantu masalah sembelit dan tidak lawas membuang.

Kandungan Herb Lax Shaklee
9 Bahan Utama Herb Lax

Herb Lax di hasilkan oleh Shaklee dengan 9 bahan semulajadi terdiri daripada herba-herba yang bagus untuk proses detoks iaitu:
 • Daun Sanna
 • Likouris
 • Daun Alfafa
 • Akar Culver
 • Jintan Hitam
 • Bunga Mullow Biru
 • Jintan Manis
 • Akar Rhubarb
 • Kulit Pokok Buckthorn
Selepas badan dah buat proses detoksifikasi, usus akan menjadi lebih bersih dan sihat. Penyerapan suplemen akan lebih cepat dan berkesan. 

Almaklumlah perut adalah rumah segala penyakit.

Keistimewaan Herb Lax Shaklee

Keistimewaan Herb Lax Shaklee adalah kerana campuran 9 herba terpilih terbaik dalam bantu mencuci usus. Pernah dengar quote yang mengatakan 80% penyakit adalah berpunca daripada dalam perut?
 1. Daun Sanna - merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.
 2. Likouris - membantu proses detoksifikasi
 3. Daun Alfafa - membersihkan usus, darah dan hati.
 4. Akar Culver - membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma
 5. Jintan Hitam - merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan
 6. Bunga Mullow Biru - membantu proses detoksifikasi danmengimbangi tekstur kulit
 7. Jintan Manis - mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah semebelit dan kembung perut atau usus.
 8. Akar Rhubarb - Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik
 9. Kulit Pokok Buckthorn - Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus
Fungsi Herb Lax Shaklee
Fungsi Herb Lax Untuk Ransang Pergerakan Usus Bagi Melancarkan Proses Perkumuhan
 • Pembersihan najis yang tersekat
 • Merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
 • Membantu masalah sembelit
 • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
 • Mengempiskan perut
 • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.
Baca juga:


Siapa Yang Perlukan Herb Lax Shaklee
 • Mereka yang mengalami masalah sukar membuang / sembelit
 • Yang mengalami masalah jerawat yang sukar untuk dikawal
 • Individu yang baru mula mengambil suplemen dan ingin mencuci usus
 • Mereka yang ingin kurus / slim / menurunkan berat badan.
 • Individu yang mengalami masalah badan berbau.

Mengikut saranan Nutritionist Shaklee, Herb Lax Shaklee di sarankan kepada orang dewasa dan kanak-kanak 12 tahun ke atas.

Bagi peringkat umur ini, disarankan boleh ambil 2-4 tablet sekali sehari selepas makan secara selang sehari. Tidak perlu diambil setiap hari.

Untuk kanak-kanak bawah 12 tahun, anda perlu rujuk dengan doktor anda sebelum mengambil keputusan untuk mencuba Herba Lax.

Harga Herb Lax Shaklee

Harga Herb Lax Shaklee bagi Ahli Shaklee dan Bukan Ahli Shaklee adalah berbeza.
Harga Herb Lax Shaklee

Ahli Shaklee : RM46.00

Bukan Ahli Shaklee: RM57.50

1 botol Herb Lax Shaklee mengandungi 120 biji tablet. Penggunaan sehingga 2 bulan sekiranya mengambil 4 biji selang sehari.

Sekiranya kalian ingin mendapatkan dengan harga lebih jimat sehingga 20%, adalah disarankan untuk berdaftar sebagai Ahli Shaklee.

Baca juga:

Bagaimana Herb Lax Bertindak Kepada Usus?

Usus kita adalah tempat berlakunya penyerapan nutrient makanan yang kita makan. Sebab itulah, pentingnya menjaga usus daripada segala toksin yang terhasil daripada pemakanan kita,

Apabila usus kita tidak melalui proses detoksifikasi atau pembersihan usus dengan efisient, akan terdapat banyak kerak atau kotoran di permukaan usus. Ini akan menggangu proses penyerapan nutrient secara optimum.

Dan, jika badan tidak dapat menyerap semua nutrient daripada makanan yang diambil, maka akan mula muncul pelbagai penyakit lain.

Kebiasaanya, apabila usus kita sangkut dengan kerak-kerak tadi ia akan membuatkan perut rasa tidak selesa dan akan terjadinya punca sukar membuang ataupun sembelit. 

Itu yang ada 2-3 hari sekali baru nak membuang.

Doktor sendiri sarankan ambilkan buah-buahan atau sayuran yang mengandungi banyak serat untuk membantu melawaskan sistem pencernaan kita. Jika dibandingkan dengan mak ayah atau atuk nenek kita dulu, mereka biasanya makan ulam-ulam dan sayuran bagi melawaskan perut dan usus mereka.

Berbanding dengan kita di zaman serba canggih ni, ulam-ulam dan buah-buahan adalah bukan makanan utama seperti mereka. Setuju tak?

Sekiranya kalian ingin memiliki Herb Lax Shaklee, boleh hubungi kami di talian 019 397 9157 atau klik butang Whats App di sebelah kiri blog untuk maklumat lanjut.

Your Bestie:
Hayati Suki (SisYat)
Pengedar Sah Shaklee
019-397 9157
COD Kapar / Klang
Pengeposan ke seluruh Malaysia dan luar negara

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :-)

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.