Saturday, 14 November 2020

Testimoni B Complex Shaklee : Vitamin B Kompleks Membantu Masalah Migrain

Testimoni B Complex Shaklee : Vitamin B Kompleks Membantu Masalah Migrain | Masalah migrain sangat menyakitkan sekiranya ia telah berada ditahap paling kronik.

Bagi seseorang yang sering mengalami masalah migrain ini, ubat tahan sakit mungkin telah menjadi sahabat baik. Dan ia sangat menjemukan jika sering mengambilnya untuk menahan sakit menghadapi migrain itu.

12 - 15% atau seramai 28 juta daripada penduduk dunia menghadapi masalah migrain. Kebiasaannya, ia bermula dengan sakit kepala yang mempunyai simptom seperti kabur pemandangan, rasa kebas di bahagian lengan atau kaki, melihat percikan cahaya atau berhadapan dengan rasa resah yang tidak diketahui puncanya.

Itulah tanda-tanda awal migrain.

Jurnal perubatan menunjukan bahawa pengambilan suplemen B2, B6, B12 dan asid folik dapat membantu mengurangkan kekerapan dan jangkamasa kesengsaraan masalah migrain berlaku.

Kajian yang dilakukan juga menunjukan pengambilan B Complex telah mengurangkan kekerapan serangan migraian di antara 30% - 50% jika di amalkan selama tiga hingga 6 bulan.

Ini bermakna, kesan suplemen itu hanya akan dirasai setelah mengambil Vitamin B Complex selama tempoh 3 hingga 6 bulan. 

Ia tidak akan berhasil jika mengambil B Complex hanya dalam beberapa minggu sahaja.

Testimoni Vitamin B Complex Shaklee Membantu Masalah Migrain 

1) Testimoni B Complex Shaklee : Sakit Kepala Semakin Berkurang

"Saya ada migrain. Agak teruk juga bila kena masa hamil. Lepastu saya ambil Ostematrix dan B Complex.

Alhamdulillah, sakit tu ada tapi tak seteruk dulu."
-Pn. Nor Azlina-

2) Testimoni B Complex Shaklee : Migrain Semakin Berkurang

"Aku sis benar. Aku pun alhamdulillah. Tidak ada lagi migrain bila start ambil B Complex"

3) Testimoni B Complex Shaklee : Migrain Dah Hilang

"Macam husband Fiza dulu. Ada migrain yang kronik. Setiap hari sakit kepala.

Lepas ambil B Complex dan Ostemarix dengan konsisten, sekarang betul-betul dah bebas migrain. Dia pun tak perasan bila migrain tu hilang"

- Pn. Fiza -

4) Testimoni B Complex Shaklee : Migrain Hilang, Badan Bertenaga Dan Kurang Stress

"Saya memang ambil B Complex ni. Sejak ambil B Complex, dah boleh kawal stress. Migrain pun dah tak ada"

-Pn.Mas Yana-

Dalam kandungan B Complex Shaklee mengandungi 8 jenis Vitamin B termasuklah B12, B6 dan B2 serta Asid Folik seperti yang disarankan oleh Dr. Zabidi untuk para penghidap migrain melalui penulisannya di SINI.

Kesimpulannya, 1 tablet B Complex Shaklee mampu membekalkan kesemua vitamin B yang diperlukan oleh para penghidap masalah migrain.

Sekiranya kalian ingin mendapatkan B Complex Shaklee, boleh hubungi kami melalui talian 019 397 9157 atau tekan sahaja butang wasap di sebelah kiri blog ini.

Hayati Suki (Sisyat)
Pengedar Shaklee Kapar Klang
-Pengamal & Pengedar Shaklee Sejak 2012-
Klang, Selangor Kapar, Selangor, Malaysia

7 comments:

  1. Tidak sangka vitamin B boleh kurangkan migrain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. vitamin b byk manfaat nye. lagi2 kalo ambil yang lengkap dengan semua vitamin B.. untuk kulit pun bagus tau :-)

      Delete
  2. Replies
    1. sama-sama kak shima, semoga bermanfaat untuk semua :-)

      Delete
  3. baru tahu vit B boleh ubati migrain

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, semoga bermanfaat untuk nina dan smeua :-)

      Delete
  4. migrain ni sakit selamanyakan.. thank you sharing ttg ubat ni.. boleh share this post dekat kawan2 atie yg sakit migrain

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda :-)

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.