Wednesday, 17 March 2021

7 Sebab Untuk Pilih Protein Shaklee (ESP Shaklee)

7 Sebab Untuk Pilih Protein Shaklee (ESP) | Ramai yang memilih ESP Shaklee sebagai minuman protein soya dalam diet harian mereka.

Dan kenapa mereka tanpa ragu-ragu memilih protein premium Shaklee ni?


Di sini ada 7 sebab kukuh untuk pilih protein Shaklee (ESP) sebagai minuman soya harian anda.

7 Sebab Untuk Pilih Protein Shaklee (ESP)

1) ESP Shaklee adalah soya Non GMO

ESP Shaklee diperbuat daripada soya yang tidak diubah secara genetik yang mana amat selamat untuk diambil dalam diet harian. Tidak seperti kebanyakan soya yang berada dipasaran yang di ubah secara geneti (GMO) dan sangat berbahaya kepada kesihatan.


2) ESP Shaklee dihasilkan pada tahun 1961

ESP Shaklee dihasilkan pada tahun 1961 dan telah 60 tahun berada dipasaran pada tahun 2021 (tahun ini).

Dan ianya masih terjual sehingga hari ini. Maksudnya, ESP Shaklee mempunya reputasi yang baik dan tidak berbahaya. Sebab itulah, ia sentiasa menjadi Hot Item Shaklee.


3) ESP Shaklee paling mudah diserap oleh badan

ESP Shaklee merupakan minuman protein soya yang paling mudah diserap dalam badan kerana mendapat skor tertinggi PDCAAS (Protein Digestibiliti Corrected Amino Acod Score) iaitu 1.0.

Baca juga:


4) ESP Shaklee mempunya Indek Glisemik rendah

Glisemik Indeks (GI) yang sangat rendah iaitu 39 sahaja (gula dalam darah tidak meningkat mendadak dan memberikan kesan kenyang dan bertenaga dengan lebih lama)


5) ESP Shaklee tinggi kalsium dan Vitamin B

ESP sangat tinggi dengan kalsium dan 5 vitamin B yang lain. Dan ia tidak mempunyai trans-fatty acid dan kolestrol


6) ESP Shaklee : 1 canister bersamaan 30kg kacang soya Non GMO

Tahukah anda, 1 canister ESP Shaklee bersamaan 850g (yang telah siap diproses) terhasil daripada 30kg kacang soya. 1 hidangan ESP adalah sama dengan 3 sudu besar dan cuma bernilai RM5 (anggaran) sahaja.


7) ESP Shaklee melalui proses IPP
Proses IPP (Identity Preservation program) merupakan satu proses yang mana kacang soya akan dijaga dengan rapi sejak ia ditanam sehingga terhasilnya ESP.

Dalam proses ini, tiada baja kimia atau racun perosak yang digunakan. Alkohol juga tidak digunakan bagi proses membasuh / mencuci demi untuk mengekalkan Geneisten dan Isoflavones. Hanya air sahaja digunakan untuk proses pembersihan.

Sudah jelas kan kenapa ESP Shaklee menjadi pilihan sebagai minuman protein soya yang sangat premium.

Baca juga:


Promosi Shaklee Mac 2021

Nak mendapatkan ESP Shaklee dengan harga promosi, boleh klik link dibawah.


Atau nak dapatkan ESP Shaklee secara individu, klik link ini.


Sekiranya anda menghadapi masalah dengan link di atas ATAU ingin mendapatkan ESP Shaklee yang sangat jimat dan murah ketika promosi bulan ini, boleh Whats App Sisyat di talian 019 397 9157 atau klik butang Whats App di sebelah kiri blog untuk bantuan.

Your Bestie:
Hayati Suki (SisYat)
Pengedar Sah Shaklee
019-397 9157
COD Kapar / Klang
Pengeposan ke seluruh Malaysia dan luar negara
Klang, Selangor Kapar, Selangor, Malaysia

2 comments:

Terima kasih atas komen anda :-)

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.